Wednesday, December 30, 2009

asyik teringat jew...

tadi seperti biasa....
pulang dari pekan yang hanya ade 1 kelas...
entah la....
bile nk btol2 concentrate????
tapi bile dlm bas td asyik teringat pasal kalah lawan umt ari tuh...
pasal tah...
tidoo x mau langsong.....
semue hujah n konsep kerajaan aku asyik teringat...
xtau ah ape masalahnye...
2baru 1 match aku masok....
smpi sekarang x ilang lagi...
rasenye pesan abg syam dlm discussion mmg btol...
jd ketue pembangkang mmg ssh ble pm bkk konsep yg lahar....
tp nape skunk bru idea 2 menembak otak aku ney...
nape x time bersidang 2????
huh...

 nie la kek bufday ari tuh...
tp kongsi dgn adek....
dah sesame bulan 12....

Tuesday, December 29, 2009

semalam....

haa...
semalam lah bermulanya perjuangan sem 2....
penat gak...
tapi cabaran an....


ha...bestnye pagi tadi....
bufday archuleta...
gigih aku trending party kt twitter...
tp no 6 jew...
sedey...

Sunday, December 27, 2009

Thursday, December 3, 2009

mampu

dh lame aku x bkk blog nie utk di edit...
hahahaha....
short week for me...
secara asasnya latihan debat aku dh tamat...
namun aku masih diapung-apungan...
peraasaan takut membelenggu...
seram utk kesane kejap lagi....
takot.....
MAMPU ke aku ney?????

harap2 supaya perjalananku disana dipermudahkan..
agar aku xberasa sedey atas risiko yang aku sedar dr awal lagi....
tapi aku still pelek dengan kekaguman org dengan idea kau dlm debat...
sedar atau x....
aku nie zero(O)....
plez ah...
xtau ah ape yg dyorunk 2 nmpk???
kew nk jage hati....

whteva...
mungkin aku patut lawan ketakutan aku....
MAMPU ke sane...

Wednesday, November 18, 2009

kelakar...

bru pulang dri kl smlm....
mcm biase ah dirumah...
xde tenet, malas g cc...
so, skunk bru nk update....
2 pown laptop qucai ney jd mangsa....
hahaaa...

smlm kuar makan bersama hizam n qucai...
kt tc(teluk cempedak kot)
first time doe g sane...
best gak...
nk kate bosan...
dr ddk kt ump????
nk bandingkn x???

xpenting kot...
haha...
entri ney sebenarnye panjang kot...
tp nape tah ilang semanagt plak...
hehe...
yg penting esok paper terakhir aku...
ENGINEERING MATHEMATICS I...
semoga berjaya n mohon aman semasa menjawab...

sengal ah gamba ney...
motif nk benci2?

Thursday, November 5, 2009

doakan aku...

ya allah...
ari ney dah ari kames d0e....
final aku bermula ari sab2...
assignment lagi 1 kene wat ari ney...
sempat ke x ah??
btw, harap nothing lagi yg akan kaco aku untuk stadi lagi lps ney...
amin...

Sunday, November 1, 2009

akhirnya terbuktie...


gambar diatas merupakan background slide aku last week presentation....
aku agak puas sbb aku prepare sendiri dan aku ingat ape yg aku nk ckp...
tapi ini just selingan...
sbb entri aku kali ney sangat mengejutkan namun aku sangat tertunggu-tunggu dengan perkembangannya....

last week....ahad
mama call"dn mama tgh saket perotney, esok mama pegi hospital nk pegi cek perot mama"
ayat diatas memberi aku ingatan yang sememangnya mak aku xpernah sihat mcm org laen...

beberapa hari yg lalu......
mama call lagi"din mama dh cek kat hospital....ble scan doktor ckp xde pape......tp ble scan kt homepathy, doktor kate ade bendalr antare perot dgn daging....
so aku rase masalah nie makin nampak yg mak aku kene saket aeen plak....tapi ape????

tadi......
kakak call aku"din, tau x yang mama kene BATU KARANG??????"
jelas yang mak aku kene skit lagi....
aku x terkejut sgt,
tp nape ade lg????

kakak ckp mama kene operate gak nnt...
seram sejuk aku dgr....
mungkin bulan ney mmg pown akan memberi beban masalah buat aku????
aku berharap pembedahan itu nanti akan  berjaya....
doakan kesejahteraan ibu aku n keluarga kami....
insya allah...

Saturday, October 31, 2009

npe dtg lagi?

aku engt sume bende yg aku pendam dlm bln oktober ni akan aku simpan elok2...
tapi aku dah x tahan lagi nak tanggong bende ney...
bongok ah aku ney perasaan sedey pown kene simpan lama2...
tapi masalah 2 datang lagi td...
aku engt dah xde lg mende2 cm 2 lgi...
tolong ah berhenti menyusahkan aku lagi...
opppsss..memeng2 sah2 tujukan punce ney kt seseorang...
aku bkn nk dye dgr...
tp aku dah tau dye spe kt aku n aku tau ape yg dye dh buat kat aku....
hish.
k ah kowt...
entri ney patotnye x de...
tp kes same berulang plak td...

setelah sekian lama

akhirnya....
di akhir bulan oktober yang paling sebok lagi menyakitkan yang pernah aku lalui...
paling aku sesali sehingga ke hari ini, aku terlupa akan satu tarikh yang sangat penting dalam keluarga aku..
entri ini sangat menarik untuk aku namun aku x akan memajangkan entri ini kerana bagi aku biarlah aku memendamnya...
mungkin aku masih menunggu masa yang sesuai untuk aku meluahkannya..

bila tulis pasal bulan oktober, aku mmg xmenang tangan melayan kerja2 yang ada..
namun aku masih mengganggap ianya suatu pengajaran buat aku yang sering dibuai mimpi indah..
mungkin selepas ini, aku mampu menangani masalah selepas ini dengan lebih baik...
dan melangkah ke bulan baru esok, aku mungkin masih dibayangi segala kesedihan bulan ini.
aku harap juga bulan ini aku mampu tangani dengan lebih baik dari sebelum ini.

Saturday, October 10, 2009

tamatnya minggu tyang azab

syukur kehadrat ilahi...
sebuah minggu yang dipenuhi dengan penghantaran assignment telah pown berakhir..
mungkin ini merupakan ikhtibar untuk aku supaya tidak bertanguh2 lagi.
cabaran di minggu yang telah berlalu ini sungguh penuh dengan dugaan dan cabaran...
dengan kelas malam, kelas aku di sem ey yg memang banyak...
rase sesak mcm xde udare untuk bernafas rasenye..

dengan berakhirnye test kimia yg aku pown xnk ckp(mnangis x boley awb)
aku cube menenangkan pikiran aku untuk kelathan debat semalam..
walaupon aku memang meahar semalam,
tp aku puas kerana ianya membantu aku melupakan segala seksa seminggu..
menyiapkan tugasan2 yang aku anggap cukup menyakitkan...

maaf aku hulurkan kepada af kerana gagal menemankan dia berlatih debat semalam.
kalau ko jd aku ko mesti dh xlarat...
heeee....

Thursday, October 8, 2009

selamat

minggu paling sebok bg aku...
tp aku stil gigih lawat blog nih...

klu ade mase nk edit blog ney....
tp...
dh ah x reti + xde mase plak skunk....
rase x saba nk abs sem ney...
lg2 tgh sebok mcm ney....

rasse nk publish blog ney kt mane2....
tp 2 ah...
kene design comel2 dl bru bley nk pbish kt mane2....
xn ah keje aku bace blog orunk jew...

k ah...
hujan plak.

Monday, September 28, 2009

smpi pown

akhirnya kembali..
lame x on..
cuti raya an..

ah skunk cm ne ek?
ssh nk describe..
celaru sgt..
assignment xyh cite ah..
beratoo..

hihi...
dlm seebok cm ney pown sempat nk post...
hahahaha...
dh ah bye...

Sunday, September 6, 2009

Bermula

selamat datang buat aku....
heheheheh...
gigih aku buat blog ney...
rasenye ney jew lah kehidupan aku di ump ney....

untuk pe tah aku wt blog ney???
saje try dlu...
harap2 ney lah akan diisi oleh jari jemari aku...
tentang perjalananku diump n kehidupanku selepas ney...
hahahha...
semoga bertemu kembali...

di kali pertama ney x mo ah nk panjang2..
just nk try2 n see what happend...
Related Posts with Thumbnails