Wednesday, May 5, 2010

suara siswa.....fahaman aku malam ini.....

sebelum start 'suara siswa' tadi rase exited...
tapi semua meleset bila aku tengok...
bosan sungguh....
tak ade sebarang klasifikasi terhadap praktikal...
kalau teori itu mungkin semua orang tahu....
haizzz...
sekejap praktikal ini luar kuliah...
sekejap juga kuliah...
pening....

sepatutnya...
mereka letakkan satu tanda aras
apa sebenarnya praktikaliti seorang mahasiswa....
ko-ko 2 praktikal kah???
pelek nyer...
adakah pembelajaran secara hands-on sahaja praktikal???

tak mengapa...
dari perspektif aku sendiri...
biar aku seorang je yang paham...
sampai masanya aku akan luahkan...
tapi bukan sekarang,....
mungkin masa akan menentukannya...

tengok tajuk tadi...
mahasiswa teori vs. mahasiswa praktikal...
menggambarkan sebuah perbandingan...
yang menuntut kita lakukan pilihan...
bukan berkecuali dan hanya cakap kepentingan kedua-duanya sekali....
jawab ah tajuk itu...
kecewa!!!

6 comments:

Hasrol Nizam said...

bagi pendapat aku, dalam 2,3 kali aku tengok. perbincangan tu akan berubah2 ikut isu yang timbul. So tak mustahil akan lari dari tajuk.

act tak tgk pun suara siswa tadi.

qamar said...

tadi tengok sikit...
teros tutop...dah xtahan...
xpaham langsong....
isu yg timbul pon xde kaitan...

Hasrol Nizam said...

before ni tgk pun tak pernah abes.. agaknya sebab moderator dia bawak topik ikut sedap je kot.. aku rasa la. sebab biasa dia suka potong apa yang org nak cakap..

qamar said...

dye mmg cam 2....
geram aku!!!
macam idea dye bagos sangat!!

Hasrol Nizam said...

haha, betul gak. kadang2 macam potong stim pun ada. kalau ye pun biar la panel2 cakap dulu. lepas tu komen la. mayb nak kejar masa kot. yela, mentang2 live..

qamar said...

ala...dye pon cakap bnyk gak.....
fakta baru lah....baru dapat dri akhbar hari ney,.....
gaye same jer setiap minggu!!

Related Posts with Thumbnails